Inloggen klantportaal

Tips voor hybride werken aan werkgevers

Hybride werken is de toekomst 

Hybride werken, een trend die wij als Wecountancy al ver voor de coronapandemie aan onze collega’s toevertrouwden. Het is de toekomst, en daarom denken wij dat meer bedrijven dit moeten omarmen. Hierbij is het verstandig dat bedrijven haar interne processen en technologie afstemmen op het hybride werken. Daarnaast is het van belang dat werkgevers zich bewust zijn van het feit dat werknemers meer op afstand zijn. Verlies je werknemers niet uit het oog!  

Hoe doen wij dit bij Wecountancy?  

Bij Wecountancy hanteerden we voor corona al geen van-negen-tot-vijf-mentaliteit. Onze collega’s zijn sowieso niet tijd- en plaatsgebonden; tot op zekere hoogte, want de hoofdregel is wel dat ze goed bereikbaar blijven voor klanten en collega’s. Dit vraagt in de praktijk om een wisselwerking tussen fysieke aanwezigheid op kantoor en thuis.  

Verder hechten wij veel waarde aan een wekelijks ‘catch-up moment’ met onze collega’s. Dit zie je ook bij veel andere bedrijven. Dat zijn de manieren om aandacht te geven aan je collega’s achter de professional. De kleine momenten betekenen veel voor het welbevinden van collega’s.  

Permanente verschuiving 

In de praktijk zie je dat veel werknemers het fijn vinden om een paar dagen per week thuis te werken. Werkgevers zien dat het werkt en dat ze hun personeel kunnen vertrouwen. In Nederland zie je de permanente verschuiving naar het hybride werken dus zeker. Oftewel een blijvende verandering, die door corona in een stroomversnelling is geraakt.  

4 tips voor werkgevers 

  1. Houd je bestaande Arbobeleid kritisch tegen het licht. Zorg ervoor dat zowel de thuiswerkplek als de kantoorplek altijd voldoen aan de Arbo wet- en regelgeving. Je bent en blijft als werkgever hier namelijk altijd verantwoordelijk voor. Kijk dus kritisch naar de apparatuur, stoelen en bureaus bijvoorbeeld.  
  2. Stel een huishoudelijk reglement op met afspraken over waar en wanneer je personeel werkzaamheden uitvoert. Dit moet natuurlijk niet te strak, want je vertrouwt op je personeel. Maar bereikbaar zijn en blijven voor klanten en collega’s blijft het belangrijkst.  
  3. Besteed extra aandacht aan de mentale gezondheid en secundaire arbeidsvoorwaarden om de binding met het personeel te houden.  
  4. Let op dat er bij werken in het buitenland complexe en specifieke wetgeving om de hoek komt kijken. De praktijk leert dat geen enkele casus hetzelfde is, maar in de basis is het zo dat wanneer werknemers van een Nederlands bedrijf in een ander land hun werk uitvoeren, zij in dat land verloond moeten worden. En niet in Nederland. Nederland heeft met diverse landen afspraken gemaakt hierover. Vraag in dit soort gevallen om professioneel advies. Je kunt ons bereiken via onderstaande contactgegevens.  

We halen plezier uit het laten groeien van ondernemers, zeker als we uit onze eigen ervaring kunnen adviseren op het gebied van hybride werken! Voor vragen kun je ons altijd contacten via:  

LinkedIn: LinkedIn  

Instagram: Wecountancy (@wecountancy) • Instagram-foto’s en -video’s 

Telefoon: 071-572 4965 

Lees lekker door

Vooroplopen of achterblijven?

Onboarding bij Wecountancy