Inloggen klantportaal

Vooroplopen of achterblijven?

Onze Marketing & Communicatie medewerker Nathan Mulders vertelt in deze blog over de ontwikkelingen en mogelijkheden van automatisering. In rap tempo volgen nieuwe technologieën elkaar op, ook in de accountancywereld worden nieuwe IT-strategieën toegepast om het werk meer efficiënt en voorspelbaar te maken. 

Nieuwe tools 

Automatisering betekent het vervangen van menselijke arbeid door machines of computers en computerprogramma’s. In de accountancywereld worden computers en de bijbehorende tools steeds belangrijker, en elk kantoor zal mee moeten gaan om zo efficiënt mogelijk te werken. In deze branche is achterblijven geen optie en is vooroplopen juist “the way to go”. Bij Wecountancy proberen wij ook steeds meer nieuwe tools uit. Deze vooruitstrevende manier van werken zorgt voor nieuwe mogelijkheden. 

Mogelijkheden 

Hoewel automatisering kan worden gezien als een gevaar voor het werk van de mensen, zien wij juist mogelijkheden. Doordat steeds meer processen automatisch verlopen komt er meer tijd vrij voor onze klanten en medewerkers. Dit geeft medewerkers de mogelijkheid om te doen waar ze goed in zijn en zich verder te ontwikkelen. De medewerkers van Wecountancy hebben meer tijd om de klant te leren kennen en een persoonlijke band op te bouwen. Door een persoonlijke relatie op te bouwen met onze klanten wordt het samen ondernemen ook gestimuleerd.    

Door vaker in gesprek te gaan met alle klanten kunnen we meer aan hun wensen voldoen en kan de klant een beter beeld krijgen van onze rol. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om samen met de ondernemer te ondernemen. Door met elkaar te sparren en nieuwe ideeën te delen, kunnen we ook van elkaar leren. Het vergroten van elkaars netwerk en het inzetten daarvan kan voor beide partijen zorgen voor een groei van de organisatie. 

Welzijn 

Tot slot draagt het ook bij aan het stukje welzijn van de medewerkers en de duurzaamheid van Wecountancy. De werkdruk neemt deels af en medewerkers kunnen meer tijd besteden aan zaken waar ze goed in zijn en waar ze energie van krijgen, dit is belangrijk voor de vitaliteit van onze collega’s. Want als er één ding is waar we zuinig op moeten zijn, is het op jezelf en op elkaar! 

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen via: 

LinkedIn: Wecountancy: overzicht | LinkedIn 

Instagram: Wecountancy (@wecountancy) • Instagram-foto’s en -video’s 

E-mailadres: mail@wecountancy.com 

Telefonisch: 071 – 5724965 

 

Lees lekker door

Onboarding bij Wecountancy

Tips voor hybride werken aan werkgevers